Ontmoeten

bijzondere ontmoetingen en kruisbestuivingen

In het Wijkpaleis

Door de heel verschillende gebruikers is er in het Wijkpaleis volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen en kruisbestuiving. Informele ontmoetingen die ontstaan door samen in één gebouw te leven en elkaar te zien. Ontmoetingen die iets in gang zetten. Ontmoetingen door samen te maken. Onderstaand beeld en schema is een voorbeeld van zo’n ontmoeting, gemaakt door twee makers illustrator Caroline Ellerbeck en grafisch ontwerper Jaap van Triest.

maak het mee | binnenlopen

Op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 12.30 - 17.30 uur is het Wijkpaleis open voor koffie/thee met een praatje. Er is van alles gaande. Wat? Dat kunnen we niet voorspellen. De koks zijn aan het koken, in de werkplaatsen wordt gemaakt. Elke keer een andere tentoonstelling en je kunt lekker buiten in de Paleistuin zijn. Houd de agenda in de gaten voor programma op deze middagen.

Gastmensen

Vind jij het leuk om mensen te ontvangen, we hebben altijd gastmensen nodig, die graag een praatje maken, mensen wegwijs maken, vragen beantwoorden en koffie of thee zetten. 

AANSCHUIVEN 

Op woensdag, donderdag en vrijdagavond kan ’s avonds worden aangeschoven voor een maaltijd met buurtgenoten voor 5 euro. Op woensdag kookt Fatma uit de Surinaamse keuken, donderdag koken de vrouwen van Mixblik afwisselend Eritrees of Syrisch en vrijdag kookt Homa Afghaans.

Fatma

Fatma kookt vanaf de eerste dag in Het Wijkpaleis. Haar keuken is de Surinaams Hindoestaanse keuken, maar ze maakt ook graag een uitstapje. Zij gebruikt het liefst groente en kruiden die zij oogst in haar eigen tuin in de Spoortuin of krijgt van de Educatieve Tuin. Op woensdagmiddag wordt Fatma geholpen door Amina en haar zoon Abdullah.

Homa

Op vrijdag kookt Homa in het Wijkpaleis. Homa is Afghaans en kookt uit de Afghaanse keuken.Zij gebruikt heerlijke verse groente en kruiden. Zij wordt in de keuken vaak geholpen door haar dochters en soms haar man.

Jihan en Basma

Jihan en Basma komen uit Syrië. Niet alleen zijn zij nichtjes (hun vaders zijn broers) maar ook schoonzussen (hun mannen zijn ook broers). Gelukkig zijn beide families in Rotterdam terecht gekomen en hier bouwen ze aan een nieuwe toekomst. Koken ‘runs in the family’ zo blijkt. Op donderdag- en vrijdagmiddag verzorgen zij de lunch in Het Wijkpaleis. En als we zoet lekkers nodig hebben, bakken zij allerlei heerlijks.

Mixblik

Mixblik - Nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan een ondernemende toekomst bouwen! Een sociale onderneming die is gestart in Het Wijkpaleis. Naast naast de maaltijden die ze inblikten, kookten zij op donderdagavond ook de aanschuifmaaltijd. In de afgelopen twee jaar zijn zij opgebloeid en uit hun Wijkpaleis jasje gegroeid. Zij hebben nu een heuse eigen conservenfabriek.

PALEISBOUWEN

Het Wijkpaleis is nooit af. Op zaterdagochtend bouwen we door aan het Wijkpaleis, soms binnen dan weer buiten. Afhankelijk van het weer en wat er moet gebeuren. Heb je zin om te helpen? Alle handen, oud jong, links, rechts zijn welkom! 

PALEISTuinieren

Op vrijdag en tijdens grote tuindagen wordt hard gewerkt in de Paleistuin. Er is een Paleistuinclub wil jij ook meehelpen om het stenig speelplein groener en groener te maken, sluit je aan.

Buiten publieke openingstijden kan het Wijkpaleis worden gebruikt voor activiteiten die gaan over maken | ontmoeten | leren | ondernemen én die een relatie hebben met Rotterdam West.

Wil je het Wijkpaleis gebruiken, loop dan binnen of neem contact met ons op.