ondernemen

ONdernemen

In het Wijkpaleis

Het Wijkpaleis is een verzamelgebouw waar makende ondernemers uit Rotterdam West het kunnen maken. Het gaat hier over ondernemen door te maken of het ondernemend maken. Het is een plek om van elkaar te leren door samen te maken en te ondernemen.Op de begane grond biedt het Wijkpaleis collectieve werkplaatsen voor buurtgenoten die willen starten of in deeltijd willen ondernemen. Op de eerste en tweede verdieping verhuurt Het Wijkpaleis achttien betaalbare werkplaatsen aan professionele makers. Juist door de interactie tussen de makers op de begane grond, de verdiepingen en andere gebruikers is er volop ruimte voor bijzondere ontmoetingen en kruisbestuiving. 

De werkplaatsen

Op de eerste en tweede verdieping

Op de eerste en tweede verdieping verhuurt het Wijkpaleis achttien betaalbare werkplaatsen aan professionele makers uit Rotterdam West. De werkplaatsen zijn halve of hele klaslokalen (ca 30 - 60 m2). De makers hebben 24/7 toegang tot het gebouw. Zij kunnen gebruik maken van de zaal en de collectieve maaklokalen (de wijkkeuken, het textielatelier, het maaklokaal en de houtwerkplaats) op de begane grond van het Wijkpaleis, de heerlijke lunches en aanschuifmaaltijden van de Paleiskoks en een grote groene buitenruimte.

Social return

De makers die een werkplaats huren, zetten zich vrijwillig in voor Rotterdam West. We noemen dit een social return: een filmmaker organiseert bijvoorbeeld Cine West, filmavonden voor de buurt; professionele textielmakers helpen tijdens het Textiel Repair Café bewoners met hun textiel projecten en met behulp van tuinontwerpers wordt het stenig schoolplein tot een groene oase. Elke social return wordt in overleg met de makers bedacht en afgesproken.

makers

De makers in het Wijkpaleis komen uit heel diverse disciplines - van filmmaker tot constructeur, van kostuummaker tot keramist, van social designer tot spellenmaker. Deze grote diversiteit leidt tot interessante uitwisseling tussen de makers onderling, maar ook met andere gebruikers van het Wijkpaleis.

Makers die in het Wijkpaleis hebben gemaakt

Erik Peters
Joël Keijnemans
Mixblik
Nienke Bouwhuis
Nienke Terpsma & Robert Hamelynck

Werkplaats huren

Op dit moment zijn alle werkplaatsen volop in gebruik. Op de begane grond hebben we een collectief textielatelier en houtwerkplaats. Het is mogelijk om deze werkplaatsen incidenteel, maar ook structureel te gebruiken. Er zijn kasten / lockers om jouw eigen materialen en gereedschappen veilig op te bergen. Ben je geïnteresseerd in een werkplaats of in het gebruik van de collectieve werkplaatsen neem dan contact met ons op via de mail of per telefoon.

Mail onsTel: 06 247 540 86